SUPER-JAHTI

pelijärjestelmä ja studiografiikat

Kattava pelijärjestelmä Super-Jahtiin

MTV3:n Jahti game show ohjelmassa ”jahtaaja” sekä kilpailija kilpailevat yleistietoon liittyvässä tietokilpailussa. Tätä suosittua ohjelmaa ollaan tähän mennessä nähty jo kolme tuotantokautta. Helmikuussa 2021 alkoi sarjan neljä tuotantokausi uudessa Super-Jahti -muodossaan (Beat The Chasers), jossa kilpailija pelaa kerrallaan jopa kolmea jahtaajaa vastaan rahapalkinnosta.

Super-Jahti on näyttävä ja pelinä nopeatempoinen ja haastava sekä kilpailijalle mutta myös juontajalle, jahtaajille sekä koko tuotantohenkilöstölle.

SmartPX toteutti ITV Studios Finlandin tarpeisiin räätälöidyn pelijärjestelmän, jonka avulla voidaan hallinnoida peliin liittyvät kysymykset, vastaukset, pelaajien tiedot, pistelaskut, palkintosummat, aikalaskurit sekä peliin olennaisesti liittyvät studioscreen animaatiot, overlay grafiikat sekä valo- ja äänitehosteiden automaattiset ohjaukset.

Studiolle toimitettiin peligrafiikkaserverit, peliserveri kosketusnäyttöineen sekä jahtaajien ja tuomarin käyttöön dedikoidut buzzer-painikkeet ohjelmistoineen sekä studion useille screeneille lokalisoidut grafiikat ja animaatiot. Osa grafiikoista tuotettiin HD-SDI videosignaalina ja osa HTML5 toteutuksina, mm. juontajan apunäyttö sekä tuomarille ja tuottajille erilliset apunäytöt tuotannon koordinointia varten.

Katso ohjelma MTV-palvelusta: mtv.fi/sarja/super-jahti

Kanava

MTV3

Tuotanto

ITV Studios Finland

Ajankohta

Q4/2020

Oma rooli

Pelijärjestelmän kokonaisarkkitehtuurin suunnittelu ja toteutus. Räätälöity sovellus erikokoisia ja muotoisia screenejä varten, ääni- ja valotehosteden ohjaus, pelaajien pistesaldojen ja voittosummien lasku. Studiografiikoiden adaptointi ja animaatiot. Järjestelmään liittvien laitteiden toimitus.

Credits

SmartPX: Tuomo Kulomaa, Timo Anttila
ITV tuottajat:  Eeva Rantanen, Heidi Räihä-Faucon, Heli Koskela
Ohjaus: Juha-Matti Valtonen, Teija Paajamaa
Kysymysvastaava: Sonja Kokko
Lavastus: Pågå / Ville Pastell
Valosuunnittelu: Visual Monkeys / Mikko Enäkoski
Peli-operaattori: Lassi Seppä
MTV: Hanna Kortti