MTV Vaalit

AR -GRAFIIKKAA ja DATAA iPAD OHJAUKSELLA

Vaalit ovat aina TV-yhtiössä iso haaste.

Erityisesti vaalien tärkein hetki, tulosilta, on erityisen haastava. Koska vaalien seuranta perustuu tosiaikaiseen vaalidataan ei ohjelman kulkua voida koskaan täysin käsikirjoittaa ja kyseinen ohjelma esitetään vain yhden kerran, joten virheille ei ole varaa. ”Seuraavassa jaksossa” ei ole mahdollista parantaa.

Olin mukana MTV:n Eduskuntavaalit 2015 projektissa, jossa suunnittelin ja toteutin yhdessä Valve Median kanssa mittavan kehityshankkeen ns. kansallisen vaalidatan käyttämisessä TV-lähetyksissä. Samalla uudistimme MTV:n vaalien visuaalisen ilmeen, joka kumpusi MTV:n 2013 uudistetusta visuaalisesta identiteetistä ja siinä hyödynnettiin pyöreää muotoa ja punaista väriä.

2018 Presidentinvaaleissa hyödynnettiin samaa teknistä alustaa ja samaa visuaalisen peruslinjan käyttöä jatkettiin, tosin hieman erilaisessa studiossa.

Molemmissa lähetyksissä nähtiin myös AR-grafiikkaa erilaisina pilareita, hallituspeli-toteutuksena sekä henkilökortti-elementteinä.

Molemmissa vaaliprojekterissa pyrittiin esittämään alareunan ”ticker” -grafiikassa erilaista dataa ja statistiikkaa ja pieneen tilaan saatiinkin useita erilaisia näkymiä.

Valve Media teki 2015 projektista ao. videon Media&Message -kilpailua varten.

Kanava

MTV3, mtv.fi

Tuotanto

Mediahub, Valve Media, Wake Dynamite

Ajankohta

Q1/2015 ja Q1/2018

Oma rooli

Projektin design konsepti, Art Direction, logosuunnittelu, alkutunnukset ja reaaliaikaisten Orad -grafiikoiden suunnittelu ja tuotanto sekä työnkulkujen ja logiikan suunnittelu.