KUKA ON

Who is the Mole? / Vie is de Mol? / MYYRÄ, on kansainvälistä mainetta niittänyt seikkailu-reality ohjelma.  SmartPX toteutti MTV3-kanavalla esitettävän ohjelman kotimaiseen versioon logon, ohjelmagrafiikat sekä Myyrätesti -sovelluksen, jota käytettiin jaksokohtaisten lopputulosten ratkaisemiseksi. 

Logo, tunnus ja grafiikka

Myyrä on koko perheelle suunnattu seikkailuohjelma, jossa on haastavia tehtäviä, jännitystä ja agenttitunnelmaa. Ohjelman logo, tunnus ja graafinen ilme pyrkii ilmentämään tätä. Kaikki grafiikat perustuvat vihreän värin, sormenjälkisymbolin sekä digitaalisen häiriön, ”glitchin”, yhteisvaikutukseen.

Esimerkkisivuja graafisesta ohjeistosta

Kaikki ohjelmassa nähtävät grafiikat on toteutettu monipuolisiksi grafiikkatemplateiksi, joissa sommittelua, värejä, elementtejä ja animaatioita voidaan helposti ja nopeasti muokata editointivaiheessa, ilman graafikolta tarvittavia manuaalisia uudelleenversiointeja. Grafiikoihin tuotetettiin myös äänipaletti, joka sisälsi erilaisia räätälöityjä ääniefektejä grafiikoiden korostamiseksi.

Myyrä -testi

Ohjelmassa keskeisessä roolissa on kilpailjoille suunnattu jaksokohtainen testi ja tiputus eli ns. eliminaatio. SmartPX suunnitteli ja toteutti testiä varten Myyrä- tietokonesovelluksen, joka oli helppokäyttöinen, luotettava, visuaalisesti näyttävä ja ohjelman tyyliin sopiva sekä tuotannollisesti joustava, kuten ilman nettiyhteyttä toimiva.

Myyrätesti -sovelluusta käytettiin jokaisessa jaksossa mm. testien valmisteluun, testin suorittamiseen sekä jakson eliminaatiossa tulosten esittämiseen.

Oletko sinä Myyrä? ► Kokeile eliminaatiota.

Oletko sinä Myyrä? ► Kokeile eliminaatiota.

Production company

Warner Bros. International Television Production Finland

Channel

MTV3

Timing

Summer, autumn 2018

Own role

Logo and graphic identity design. Production of all graphics assets and animations. Design and development of The Mole -test application.

Technologies

Adobe, NodeJS, MongoDB, Electron.

Credits WB

Saana Räntilä (producer), Jerry Strenger (title sequence edit)

Watch it

Program can be viewed on mtv.fi -vod service (requires free registration)

Tuotantoyhtiö

Warner Bros. International Television Production Finland

Kanava

MTV3

Ajankohta

Kesä, syksy 2018

Oma rooli

Graafisen ilmeen ja logon suunnittelu, animaatioiden ja muiden grafiikkaelementtien tuotanto. Tuotannossa käytettävän Myyrätesti -sovelluksen suunnittelu ja sovelluskehitys.

Tekniikka

Adobe, NodeJS, MongoDB, Electron.

Credits WB

Saana Räntilä (tuottaja), Jerry Strenger (tunnuksen edit)

Katso

Ohjelma nähtävissä mtv.fi -palvelussa (vaatii mtv -tunnukset)